05 december 2006

De burgemeester slaat weer toe

De gemeente Etterbeek heeft na de verkiezingen haar populaire burgemeester Vincent de Wolf (overigens zo Waals als het maar kan)herkozen. Na 16 jaar in het ambt mag hij nog een periode. En daar moet je dankbaar voor zijn. Dat is de burgemeester; hij heeft alle Etterbekenaren uitgenodigd voor de St.Sylvester-avond. Dat is 31 december a.s. Dan wordt een groots buffet gehouden in de raadzaal van de gemeente. Het wordt een Grand Buffet gevolgd door een Soiree dansante tot in de kleine urtjes van het nieuwe jaar. Het buffet bestaat uit 3 soorten voorgerechten, 15 soorten hoofdgerechten en een dessert van zo'n 8 a 10 assortimenten. Hoewel zwaar gesponsored door de middenstand en brouwer Jupiler bedragen de kosten 55 euro voor leden van de vereniging "sociaal-recreative activiteiten van de burgemeester van Etterbeek" en 65 euro voor niet-leden. Deze fanclub van de burgemeester zorgt ook voor de kinderen die een eigen diner in de kelder krijgen.
Hoezoo vervreemding van de politiek of zwevende kiezers? Gewoon een leuke partij door je fanclub laten organiseren! Zo doe je dat.
Als Deetman in Den Haag nog een termijn ambieert,dan adviseer ik hem in de leer te gaan bij zijn confreres hier in Brussel. Dan wordt de raadzaal in het ijspaleis ook eens rond de jaarwisseling gebruikt. Maar dan moet je wel een goede fanclub hebben...